Doosan lanceert nieuwe DX490LC-7 en DX530LC-7 StageV rupsgraafmachines

Hoogste productiviteit in de gewichtsklasse van 50 ton

Doosan lanceert de nieuwe DX490LC-7 en DX530LC-7 StageV rupsgraafmachines van 50 ton, die aanzienlijk betere prestaties leveren in vergelijking met de vorige Stage IV-modellen. De machines zijn de nieuwe maatstaaf voor de klasse van 50 ton.

De nieuwe DX490LC-7 en DX530LC-7 bieden de kracht en productiviteit die nodig zijn voor zwaar werk. Denk bijvoorbeeld aan grootschalig grondverzet, sloop- en recycling maar ook aan snelweg-, utiliteits- en algemene bouwprojecten.

NIEUWE KRACHTIGE SCANIA STAGE V-MOTOR

De nieuwe Scania DC13 dieselmotor drijft de DX490LC-7- en DX530LC-7-graafmachines aan. Hiermee voldoen de DX490LC-7 en DX530LC-7 aan de emissievoorschriften van Stage V-motoren en leveren de motoren een hoger vermogen van 294 kW (394 HP).

Daarnaast biedt de Scania-motor een nieuwe oplossing om Stage V te overtreffen. Door super efficiënte DOC / DPF + SCR-nabehandelingstechnologie worden minimale emissies gegarandeerd. Dankzij deze nieuwe technologie is het onderhoud van het roetfilter (DPF) aanzienlijk verminderd. Vergeleken met de vorige DPF in de ‘-3’-machines zorgt de nieuwe technologie voor een zes keer langer automatisch regeneratie-interval (60 uur) en een as-reinigingsinterval dat twee keer zo lang is op 8000 uur. Een machinist kan vanuit zijn cabine zien hoeveel as zich in de DPF heeft opgehoopt. Daarnaast toont het instrumentenpaneel of een regeneratie geslaagd is.

Beste prestaties in hun klasse

In de DX490LC-7 en DX530LC-7 worden de verbeterde prestaties van de DC13-motor gecombineerd met een Virtual Bleed Off (VBO) hydraulisch systeem (D-Ecopower +) en de nieuwe generatie Smart Power Control Technology (SPC3). Deze combinatie zorgt voor een algehele brandstof efficiëntieverhoging van 11%.

Verhoogde pompcapaciteit en het hogere motorvermogen zorgen voor een productiviteitsverhoging tot wel 8%. Dit maakt dat de machines de beste prestaties leveren in hun gewichtsklasseklasse van 50 ton.

Beide machines hebben vier vermogensmodi beschikbaar. Deze vereenvoudigen de bediening van de nieuwe graafmachines. Deze vier modi komen in plaats van de acht complexe vermogensmodi en SPC-combinaties in machines van de vorige generatie. De machinist kan de energiemodus (P +, P, S of E) instellen in zowel eenrichtings- als tweerichtingswerkmodi. www.totaallift.nl

Verhoogd comfort en controle

De nieuwe cabine van de DX490LC-7 en DX530LC-7-modellen tilt het comfort en bedieningsgemak van de machinist naar een ongekend niveau. Daarnaast blinkt de cabine uit in ruimtelijkheid en ergonomie. Net als bij de nieuwe Stage V-modellen van 30-40 ton, heeft de cabine een nieuwe stoel van hoge kwaliteit en biedt deze standaard meer functies dan andere machines op de markt. Dit zorgt voor optimale bestuurbaarheid en hoge precisie bij alle toepassingen.

Belangrijke nieuwe functies in de cabine:

•           Nieuw 8-inch kleuren LCD-scherm met aanraakfunctie, voor meer informatie via een 30% groter scherm;
•           Stereosysteem geïntegreerd in het instrumentenpaneel (met Bluetooth-streamingfunctie);
•           Sleutelloos startsysteem;
•           Verbeterde cabine interieur inclusief verbeterde airconditioning / ontdooiprestaties, stoelverwarming (2-traps),
360-graden camera’s en een cabinelamp met led-type;
•           Ultrasone geluidsdetectie van obstakels (optie);
•           LED-verlichting (optie);
•           Zijbescherming of Catwalk (optie);
•           Luchtcompressor (optie).

360-graden camera’s bieden standaard volledig zicht rondom de graafmachine. Daarnaast brengen de camera’s een bovenaanzicht van het gebied buiten de machine in beeld. De camera-array bestaat uit een camera aan de voorkant, twee camera’s aan de zijkant en een camera aan de achterkant. Het cameradisplay is gescheiden van het meterpaneel.

De nieuwe DX490LC-7- en DX530LC-7-modellen zijn in de fabriek geïnstalleerd en voorzien van DoosanCONNECT, het ultramoderne draadloze vlootbewakingssysteem van Doosan. DoosanCONNECT biedt een online oplossing voor wagenparkbeheer. Dit is erg handig voor het bewaken van de beveiliging van machines, weergeven van prestaties en het bevorderen van preventief onderhoud.

Als toonaangevend merk in informatie- en communicatietechnologie (ICT) biedt Doosan een haar klanten levenslang gratis mobiele service bij alle ’-7’-graafmachines. Dit betekent dat klanten DoosanCONNECT zonder enige beperking kunnen gebruiken, wanneer zij gebruikmaken van een mobiel netwerk. Satellietservice wordt 3 jaar gratis aangeboden.

Download hier de brochure, bel met 0547-291291 of mail naar wouter@nijlandservice.nl voor vrijblijvende informatie.

Meer weten over deze of onze andere machines?

Wouter verteld je graag meer.

Wouter Semmekrot
wouter@nijlandservice.nl
06 – 239 783 39

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem gerust contact op. Wij vertellen je graag meer!

Bel 0547 - 291 291

Of ga naar onze contactpagina

Verkoop Verhuur Veiligheidskeur Parts Service

Bel me terug