Monteur aan het woord: Jouke over zijn reis als leerling monteur

Jouke vertelt in de nieuwe editie van grondwerk over zijn reis als leerlingmonteur. Wat zijn de bijzondere kansen en hoe vindt hij het om monteur te zijn bij een Doosan dealer. Hij wil graag andere jonge mensen enthousiast maken over het vak en zo ook de stap te maken naar onze branche. Veel leesplezier!

Jouke vond het als leerling monteur erg belangrijk om van alles te proeven. “Ik vond het erg belangrijk om iedere stage bij een compleet ander bedrijf te lopen, zodat ik uiteindelijk goed wist wat ik wilde. Je kunt daarbij denken aan een loonbedrijf, mechanisatiebedrijf of een dealerbedrijf. Tijdens mijn stages kwam ik erachter dat ik het beste zou passen bij een dealer en dan het liefste een dealer van een graafmachinemerk. Dit omdat ik wel van een uitdaging hou. Ik wil juist graag ingewikkelde klussen oplossen en alles weten van de machines. Toen kwam ik uit bij Nijland Service waar ik goed werd uitgedaagd”, aldus Jouke.

Tijdens zijn stage werd hij begeleid door een leermeester. Iedere stagiair krijgt begeleiding. ‘’Bij iedere monteur laten we hem eerst wat los om te kijken wat het niveau van hem of haar is. Vervolgens kijken we hoe we het leertraject gaan inzetten. Wat wil de leerling monteur zelf graag bereiken en wat zien wij wat de leerling monteur al kan? Zo maken we samen een plan en stellen we leerdoelen op”, vertelt Esther, mede-eigenaar van Nijland Service.

Na het behalen van zijn diploma, is Jouke een vaste aanstelling aangeboden en deze heeft hij met beide handen aangepakt. Daarbij heeft hij wel aangegeven dat hij graag nog meer wil leren. Samen met zijn leidinggevende heeft hij een loopbaan-pad uitgestippeld. Zo kan een monteur zichzelf blijven ontwikkelen. ‘’Ik vind het super dat ik door mijn eigen loopbaan-pad getriggerd blijf en kan groeien’’, zegt Jouke. Voor iedere leerling monteur die daarna een vaste aanstelling krijgt, wordt er aan de hand van persoonlijke voortgangsgesprekken een eigen loopbaan-pad opgesteld. Deze past Nijland Service telkens weer op persoonlijk niveau aan. Na leerling monteur word je opbouwmonteur en daarna kun je als je wilt doorgroeien naar servicemonteur of technisch specialist. Door het talent van Jouke ging hij al snel zelfstandig aan de slag als opbouwmonteur. Jouke blijft zichzelf ontwikkelen door trainingen te volgen bij Doosan en intern te leren van collega’s. Zo kan hij stappen zetten in zijn carrière als monteur.

Wil jij ook graag stage lopen of werken bij een Doosan dealer?

Neem dan contact met ons op. Dan drinken we samen een kop koffie en vertellen we je alles over deze onwijs leuke job!

DSC_9406

Over de monteur:

Jouke Stroot is 21 jaar, woont in Albergen en is net afgestudeerd als monteur niveau vier aan het Soma College in Harderwijk. Hij is opgegroeid met motoren. Jouke heeft vroeger altijd brommers opgeknapt. Daarnaast ging vaak samen met zijn vader op pad om trekkers op te knappen, wat uiteindelijk uitgroeide tot een liefde voor graafmachines. Hij heeft meerdere stages gelopen, maar uiteindelijk toch gekozen voor Doosan dealer Nijland Service BV voor zijn afstudeerstage. Deze heeft hij met succes afgerond en dat heeft zelfs geleid tot een vaste aanstelling in het team.

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem gerust contact op. Wij vertellen je graag meer!

Bel 0547 - 291 291

Of ga naar onze contactpagina

Verkoop Verhuur Veiligheidskeur Parts Service

Bel me terug